Dutch Afrikaans Albanian Arabic Armenian Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish English Estonian Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Welsh Yiddish

Van het bestuur 305

phoca thumb m 305oktober 2018

“Bah, wat is het toch een mooi weer!”. Dit is een opmerking die we graag schijnen te maken. Dat getuigt van onze kennelijk soms wat sombere Nederlandse inslag. We hebben een geweldige droge en warme zomer gehad. Ook in Meppen en omstreken was het weer tijdens het DWAC jaarevenement fantastisch. Zon, prachtige witte en donkere wolkenpartijen. Onweer en veel regen, maar nog veel meer droge periodes. Wisselingen zowat per minuut en per kilometer. Op de een of andere manier zijn wij tijdens de georganiseerde ritten nagenoeg droog gebleven. Dat konden we van onze eigen ongeplande uitstapjes in de omgeving niet zeggen; één hoosbui was zo hevig en duurde zo lang dat het ruitwismechanisme van de Heinkel weer eens wat losser ging zitten, waardoor de motor heen en weer ging in plaats van de wisser, maar die motor kon je met de hand wel wat tegenhouden tijdens het rijden. Moer flink aandraaien (en thuis wat siliconenkit als lijm en afdichting aanbrengen) hielp. Tijdens de zaterdagrit volgden we een voorligger en misten daardoor het DWAC-omleidingsbordje dat door de fantastische Organisatie tijdens een finale ritcheck was geplaatst. Gevolg: enkele honderden meters over spiegelgladde modder en door heel diepe kuilen weer een droge weg proberen te bereiken; vooral de vaart erin houden, want stilstaan op zo’n weg betekent dat je stil blijft staan! Dus alle tijd om rustig te denken aan de tentoonstelling “Escher op reis”, tot en met 28 oktober in het Fries Museum in Leeuwarden, want de beroemde Escher maakte ooit bovengetoonde afbeelding van een mooie plas, kennelijk wel vlak voordat die plas door een dwergauto verruïneerd werd. (Dwerg)auto wassen is zeker niet mijn grootste hobby, maar nu moet het maar eens een keer om enkele kilo’s modder te verwijderen.

Eind oktober weer die mooie herfsttintenrit in Twente; kom met velen, want dan regent het zelden. De tijd ervoor, maar vooral erna kun je eens goed gebruiken om de waterdichtheid van je dwerg te verbeteren. Een verzinkte carrosserie is fantastisch, maar dat hebben we niet allemaal. Wat je in ieder geval wel kunt doen: overal waar een gaatje in de carrosserie zit (voor een boutje of pennetje en zo) losmaken en wat siliconenkit in het gaatje; dat voorkomt lekkage en roest op zo’n plek. Een leuk en nuttig werkje voor de komende maanden, waarin je toch minder rijdt. Succes en tot in Twente.

Hans Bodewes

Share