Dutch Afrikaans Albanian Arabic Armenian Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish English Estonian Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Welsh Yiddish

Van het bestuur 309

phoca thumb m 306juni 2019

Het schijnt een typisch Nederlandse bezigheid te zijn: praten over het weer; en dan (ja, weer hetzelfde woord “schijnt”) schijnt het zo te zijn dat wij, Nederlanders, het wereldrecord “klagen-over-het-weer” bezitten. En, heel bijzonder, ons klagen is totaal onafhankelijk van de feitelijke weerssituatie. Het is bij ons te droog of te nat, te koud of te warm. Zelf heb ik meer dan 30 keer aan een DWAC jaarevenement deelgenomen, soms alleen de zaterdag, meestal het hele weekend. Van slechts enkele keren herinner ik mij dat er opvallend veel water van boven kwam vallen (Huizen, Zeist, Hengelo, Vuren) en toch waren die evenementen net zo gaaf en inspirerend als al die andere. Ben ik eigenlijk wel ooit nat geworden? We kunnen dus gerust stellen dat wij, DWACcers, onze hobby in hoge mate weers-onafhankelijk beleven; en dat is een goede zaak. Binnen Nederland staat er voor dit jaar na die geweldig zonnige Tulpenrit nog een behoorlijk aantal DWAC-evenementen op het programma.
Ook het bijzondere jaarevenement, anders dan anders, bij Amsterdam; geef je wel tijdig op! En doe vooral ook mee als je een goed remmende dwerg hebt aan mooie ritten in Drenthe, het Gooi, Twente en vast nog meer. Veel van onze leden begeven zich met hun dwergen ook nog naar Störy (nou ja, in de buurt van) naar Schotland en/of naar Sitges. En, ja het is hopelijk niet vergeefs, wachten op nog meer (regionale) initiatieven. Geniet er van, neem eens iemand anders mee, maak een mooi verslag voor medeDWACcers. Mocht je toch bezwaar hebben tegen een beetje nattigheid en dan ten onrechte besluiten om thuis te blijven: na nattigheid komt weer zon, en na zon komt weer nattigheid; maar het allermooiste is wel als het regent terwijl de zon schijnt; een heel oud gezegde leert ons hoe fantastisch dat type weer is: Want “als het regent terwijl de zon schijnt is er kermis in de hel”; en rijden met onze dwergen heeft sowieso al iets van een kermis; of niet soms?

 

Share