Dutch Afrikaans Albanian Arabic Armenian Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish English Estonian Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Welsh Yiddish

Van het bestuur 313

phoca thumb m 306februari 2020

Veel mensen in Catalunya bedrijven bijzondere sporten zoals voetbal, microcotxes (dwergauto’s) en strijden voor onafhankelijkheid. Heel bijzonder is de volkssport om zo hoog mogelijke menselijke torens te bouwen; die torens heten: “Els Castells”. Langs elkaar naar boven klimmen om zo hoog mogelijk te komen. Het zijn meest mannen, maar vrouwen doen toch ook vaak mee en zeker zo fanatiek! De sterksten en minst beweeglijken onder; de lichtsten en snelsten boven. Bovenop zijn dus ook altijd de jongsten. Ze dragen elkaar en houden elkaar goed vast. Elk jaar zijn weer anderen de jongsten; en de sterksten worden na enige tijd minder sterk en worden enthousiast toeschouwer. Dit beeld schoot door me heen toen de DWAC-leden tijdens de ALV drie bestuurders met dank en applaus lieten gaan en drie andere DWACcers tot bestuurslid kozen. Het vernieuwde DWAC-bestuur bestaat weer uit zes leden en evenveel vrouwen als mannen zoals het hoort. Die zes zullen proberen de DWAC verder te koesteren en te ontwikkelen. Daartoe hebben die bestuurders elkaar nodig, maar de support van de leden, en dat zijn er net als op bijgaande foto veel meer, is heel hard nodig; de leden zorgen er voor dat het onderste bestuursfundament stevig bij elkaar wordt gehouden! En in 2020 is het extra belangrijk dat nog meer leden zich inzetten voor de activiteiten van onze club. We willen wat merkbare stappen zetten in “innovatie” binnen de club.
En blijvende verjonging en meer bekendheid naar buiten. En we vragen meer assistentie bij het jaarevenement. Ook niet bestuurlijke dingen horen erbij: organiseer eens een dwergautoritje bij jezelf in de buurt. En vergeet niet om voor interessante inhoud van de 1op20 te zorgen. Dus doe een beroep op jezelf en laat anderen een beroep op jou doen. Dan wordt het weer een heel mooi jaar voor de club; en dat wens ik, nu als door de leden gekozen voorzitter, iedereen van harte toe.