Dutch Afrikaans Albanian Arabic Armenian Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish English Estonian Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Welsh Yiddish

Van het bestuur 315

phoca thumb m 306Juni 2020

Nu precies twee maanden gelden schreef ik “Van de voorzitter 314” niet wetend dat veertien dagen daarna het Covid 19 (Corona) virus alles zou veranderen in een wereldwijde surrealistische toestand. Maar, omdat het op de deurmat bezorgen van de 1 op 20 redelijk wat tijd vraagt voor het werk van de redactie, de editor, de contrôles, de drukker en de (laagtarief)post, leek het half april in het clubblad even of er niets aan de hand was. Vreemd, er was toen al, en er is nog steeds veel aan de hand. Ook verschillende DWACcers lijden onder een aanval van dit virus; ik wens hen veel sterkte, beterschap, en daarna uithoudingsvermogen toe om er weer helemaal bovenop te komen. En allemaal kennen we, ook buiten Brabant, toch wel mensen die in meer of mindere mate getroffen zijn; gezondheid, werk, onzekerheid.

En toch gaan veel dingen “gewoon” door. Het is vaak mooi weer, we zien van alles op de televisie, je werkt, je doet boodschappen of laat ze bezorgen enzovoort.

En het DWAC-gebeuren dan? Is een heel jaar verloren omdat het bestuur heeft moeten besluiten alle evenementen in 2020 af te gelasten? Een jaar is natuurlijk nooit verloren, je kunt altijd van alles doen met je handen en je hoofd, maar altijd binnen de mogelijkheden natuurlijk; en omdat de mogelijkheden op dit moment anders zijn, richten we ons nu op andere dingen, of op dezelfde dingen maar dan op een andere manier. Het is ongelofelijk hoe je ziet dat mensen op alle gebied veel innovatieve akties en oplossingen verzinnen, waarvan ik hoop dat een aantal daarvan blijvend zal blijken te zijn.

Zo ook met het dwergautogebeuren. Het is niet alleen techniek, niet alleen historie, niet alleen evenementen. In onze statuten staan de hoofddoelen van de vereiging “het behoud van historische dwergauto’s” en “het bevorderen van het ermee rijden op de openbare weg”. Daar kan iedereen veel aan doen, ook als er een tijdje geen clubbijeenkomsten zijn. Extra tijd voor onderhoud, extra tijd voor het opschrijven van je ervaringen en je ideeën (voor de 1 op 20). En vergeet vooal niet dat het in deze crisistijd extra nodig is verder te kijken en te handelen dan binnen het dwergautogebied. Bellen, kaartje sturen, een bloemetje, ondersteuning en zo; nu even de prioriteit anders leggen. Die oude drie-en vierwielers krijgen al 39 jaren DWAC-aandacht en kunnen wel even met wat minder toe toch.

En wie weet, toch heel misschien, afhankelijk van heel veel omstandigheden, kan het bestuur later toch weet besluiten elkaar ook in 2020 te ontmoeten.