Dutch Afrikaans Albanian Arabic Armenian Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish English Estonian Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Welsh Yiddish

Buitenlandse activiteiten

Soms gaan we met onze ritten vanuit Nederland de grens over. Maar er zijn ook veel DWACcers die met in het buitenland georganiseerde evenementen meedoen (Duitsland, Engeland, Spanje,...). We hebben dan ook in toenemende mate contacten met buitenlandse clubs op dwergauto gebied.

Het enthousiasme voor dwergauto’s kent geen grenzen. Veel DWAC leden gaan dan ook de grens over. Om evenementen te bezoeken, of omdat er in het buitenland aan spulletjes te komen is, die hier niet te krijgen zijn. Of ook omdat ze op hobbygebied vrienden gemaakt hebben in één van onze buurlanden. En die buitenlandse enthousiastelingen weten Nederland ook te vinden. Internet draagt daar in niet geringe mate aan bij. Er bestaan over de 30 buitenlandse dwergautoclubs, verspreid over meer dan 10 landen.
Sommige clubs beperken zich tot één merk, andere staan, zoals de DWAC, open voor alle dwergautootjes. Een heel plezierige kant van het onderhouden van goede contacten in het buitenland is, dat we met onze dwergen met een gerust hart lange reizen kunnen maken. Een van onze leden die met een aanzienlijke motorschade in Engeland bleef steken, kreeg spontaan alle mogelijke hulp aangeboden van Engelse collega enthousiasten: afslepen, stalling, transport om thuis een andere motor te halen, etc! Een paar Dwaccers, die onderweg naar de Noordkaap in de problemen kwamen, werden zelfs in Noord Zweden door een totaal onbekende Messerschmittrijder verder geholpen. Ook hier geldt weer dat het van twee kanten moet komen. Gelukkig gebeurt dat ook. Zo heeft een van onze leden een paar hier gestrande Engelsen zijn reservemotor geleend, zodat ze hun reis konden voortzetten.
Voor wie wel graag eens de grens over wil met zijn dwergauto, maar toch liever niet alleen, wordt ook af en toe iets gezamenlijks georganiseerd. Grotere dwergautorally’s, zoals het Messerschmitt-treffen van de Duitse Club, bezoeken we vaak in groepsverband, en er is al enige malen een “Ardennenrit” gehouden. Zelfs als u helemaal niet de grens over wilt, kunt u nog buitenlandse dwergautovrienden maken. Namelijk door aan ons jaarevenement mee te doen, want daar komen ook de nodige buitenlandse gasten met hun autootjes heen. De leden van onze zusterclubs zijn daar net zo welkom als een Dwaccer bij hun evenementen!