Dutch Afrikaans Albanian Arabic Armenian Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish English Estonian Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Welsh Yiddish

De DWAC

De dwergauto's uit de vijftiger jaren werden al vroeg in de zestiger jaren afgedankt; ze werden daarna snel vergeten. Enkele mensen zagen het bijzondere van deze voertuigen in en begonnen in de jaren zeventig al een verzameling op te bouwen. Je kreeg ze toen nog (bijna) gratis. Binnen de HAV (Historische Automobiel Vereniging) werd een dwergauto sectie gevormd. In 1975 en in 1976 werd al een dwergauto evenement in Denekamp gehouden, waar vooral buitenlanders kwamen. Arnold van der Goot (toen student aan de TH Twente en bekend met het HAV gebeuren) wist in 1978 een aantal vrienden/studenten enthousiast te maken voor het dwergauto gebeuren. Ze bezochten een evenement in Störy onder Hannover nabij Bockenem, maakten samen een film en maakten plannen om een echte dwergauto club op te richten. Het groepje bestond toen al naast Arnold uit Henk Tappel, Johan Schoenmaker, Sjoerd ter Burg en Erik van der Goot (broer van Arnold). Op 28 augustus 1982 kwamen 60 mensen met 20 dwergauto's in Enschede bij elkaar; de DWAC werd opgericht. Henk Tappel werd voorzitter.

Binnen 1 jaar waren er 100 leden.

Momenteel schommelt het aantal leden rond de 250.

Augustus 1983 is er een eerste jaarevenement in Chaam; ieder jaar is er een dergelijk evenement, steeds op een andere plek in Nederland. De laatste jaren komen daar zo'n 230 mensen met ruim 100 dwergauto's bij elkaar om een weekend lang bij te praten en enkele tochten te ondernemen. Tussendoor organiseren leden ook andere evenementen, waarvan een aantal jaarlijks terugkomt.

Het lidmaatschap voor een verenigingsjaar van 1 oktober tot 30 september kost (in 2015) slechts € 45,00. Bij betaling via machtiging € 42,00.