Dutch Afrikaans Albanian Arabic Armenian Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish English Estonian Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Welsh Yiddish

Taxatiedagen

We kunnen binnen de club beter de waarde van dwergauto's bepalen dan een taxatiebureau. Daarom is er een taxatiecommissie die 3 of 4 keer per jaar taxaties uitvoert. Oproepen staan in de 1 op 20 en op de site.

Steeds meer en steeds mooiere dwergen komen na restauratie weer op de weg. Bij het verzekeren van zo’n voertuig kan men veelal kiezen tussen een WA , WA/mini casco of cascoverzekering. In geval van een WA/mini casco of cascoverzekering zal uit een taxatierapport de waarde van het voertuig moeten blijken. Officieel erkende taxatiebureaus mogen zo’n taxatie uitvoeren. Het gebeurt regelmatig dat een taxateur moeite heeft met de waardebepaling en inlichtingen vraagt bij de club. Ook zijn er gevallen bekend dat dwergen duidelijk onder of overgewaardeerd werden. Het bestuur van de DWAC is van mening dat men binnen de club goed, wellicht beter dan menig taxatiebureau, op de hoogte is van de waarde van onze clubauto’s. Daarom is besloten tot het samenstellen van een taxatiecommissie. Deze commissie (namen en contactpersonen staan in de 1op20) voert met regelmaat taxaties uit. Vooraf worden plaats en datum bekend gemaakt in de 1op20. Voor de goede orde moet u wel vooraf een afspraak maken. Van de auto worden vier foto’s genomen, terwijl in zo’n uur tijd de auto op diverse punten bekeken en gewaardeerd wordt. Volgens een bepaalde klasse indeling wordt daarna de uiteindelijke waarde vastgesteld. Let wel, de auto wordt gewaardeerd op de toestand waarin hij verkeert en niet op de toestand waarin hij zal komen te verkeren. Aan deze taxatie zijn geringe kosten verbonden. Het is niet de bedoeling dat leden een taxatierapport als prijskaartje gebruiken bij verkoop van hun dwerg. Bij het sluiten van de verzekering doet u er goed aan te informeren of men een club-taxatie erkent. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan even contact met een van de taxatiecommissarissen of bestuursleden op. Fehac erkent de taxatie door de taxatiecommissie. Klik hier voor de erkenning.
Tot ziens op de taxatiedagen!